Плаваща хотелска стая, стремяща се към енергийна независимост

Италианският художник и дизайнер Мишел Пазолейнт е изобретил плаваща хотелска стая. Придвижването й е за сметка на чувствителни слънчеви батерии, вградени в стените на съда, което позволява да се развие достатъчно голяма скорост. Разположението на «Solar Floating Resort»  около екзотични брегове, ще даде възможност на  посетителят на хотела да се наслади на дивата природа на морето с помощта на „кълбото за наблюдение“, разположено на дъното на съда.
Сметките за енергийното поддържане на този плаващ курорт зависят изключително от производителите на слънчеви батерии.
Плаващият хотел се състои от два слоя фибростъкло по 15 мм, подсилени с корк ширината, на които е 30 см. Пазолейнт предлага слънчевите батерии да се поставят във вътрешния и външния слой, за да може изкуствената светлина от интериора и слънчевата светлина да се съберат в едно.
Плаващата хотелска стая е дълга 20 метра. В нея шест човека се разполагат в четири стаи, две от които са предвидени за двама почиващи, а другите две за по един човек. Всяка стая е снабдена със собствен санитарен възел. Пространството от 110 кв. метра предлага кухня, трапезария, зона за отдих и мост. Външната палуба е снабдена с джакузи. Пезолейнт смята, че най-голямата отличителна черта на плаващия хотел е кълбото за наблюдение, което е вградено в корпуса и е потопено във водата. То е достатъчно просторно. Тук са предвидени шест места, от които гостите могат да се насладят на морските красоти.