Ново поколение защитни маски

Епидемиите на разнообразни грипове разпространяващи се от въздуха или така нареченият биологичен тероризъм, отдавна вече не са плод на въображението на писателите фантасти. В този случай, използването на традиционни маски за лице с цел да се предотврати заразяването по въздушно-капков път, не винаги се явява оптимално решение.
Защитната маска 4NDS 21122010 MS, разработена от Джеймс Дайсон, е станала финалист на националния курс в Швейцария. На пръв поглед, тази маска има вид на еднострана такава, но от друга страна тя защитава не само лицето, но и тялото.
За да се направи маската здрава и да се продължи срокът на експлоатацията й, в нея е поставен филтър, който при нужда може да се смени. Конструкцията на изобретението позволява на потребителя самостоятелно да определя нивото и степента на филтрация. Наред с другите неща, особеностите на нововъведението позволява то да се настройва и оптимизира за всеки отделен потребител.
Вътрешната и външната обвивка на 4NDS 21122010 MS има вдлъбнатини, които предоставят на потребителя възможност да диша без никакво затруднение и затова той не се уморяват от дългото време на използването й.
Тук има вградена система за цифрово кодиране, благодарение, на което маската плътно се прилепва към лицето. На носовата преграда има щит, който служи за защита на очите.
Благодарение на внедрените в нея оптимални решения, тя идеално подхожда за използване в места, където има голям риск за заразяване.