Как да развиваме чувството си за хумор

indexВсеки път, когато стане нещо, което не е много желателно за вас, вместо да реагирате, както обикновенно, опитайте да видите в него положителни черти и се пошегувайте над него.

Същността се състои в това, да промените своята реакция. Ако по-рано сте реагирали негативно, то сега реагирайте позитивно. Пробвайте да се пошегувате с породилия се проблем.

Например, ако сте получили двойка на изпит, вместо да се разстроите, кажете си: „Колко съм умен. Не знаех, че на това съм способен. Какъв умник съм само“.

Присмейте се на себе си, а след това седнете, подгответе се добре за изпита и изкарайте отличен.

Няма смисъл да се разстройвате, важното е да умеете да се шегувате над нежелателните събития и да видите в тях нещо добро. Това е едно от най-мощните умения, което ще ви помогне да облекчите живота си няколко пъти.

Всичко, което трябва да направите е да изменените обичайната си реакция при нежелателни събития.. Да преобърнете всичко с главата надолу.

Хуморът е качество, използвано на точното място и в точното време, което не само ще облекчава живота ви, но ще ви направи приятен събеседник в очите на околните.

Обичайте хумора, той ще ви разтовари от неприятностите.