Електромобил с нов акумулатор

Противно на общественото схващане, производството на електромобили не е ограничено само за големите концерни като BMW, Volkswagen или Toyota. Има и малки фирми Tesla и ZAP, които в тази насока се стремят към усъваршенстване. Това, че ZAP е една от най-младите компании на пазара, не й пречи да представя интересни решения. Едно от тях е триколесния електромобил ZAP Alias.
За да подобри качеството на своя автомобил, ZAP е започнал производство на нов вид акумулатори. С тях новите електромобили ще удвоят изминатия път, без допълнително зареждане. Същността на новото въведение се заключава в това, че се използват йонно – литиеви акумулатори, вместо старите оловни.
Оборудван с новия акумулатор електромобила може да измине 160 км без презареждане. Новата придобивка тежи само 71 кг, а това е къде по-леко от стария, който е тежал 195 кг. Освен това новият акумулатор превъзхожда стария по продължителност на работата и то четири пъти.
Усъваршенстваният акумулатор, ще бъде доставен на потребителите, като модернизация, но при какви условия, за сега не се знае.