Защо мъжете изневеряват

Жената вярва на любимия мъж. И колкото повече го обича толкова повече се стреми да му угажда. Тогава какво става с жената? Тя губи някаква част от себе си. Жертва нещо значимо, своята най-голяма ценност.
Всяка жена има нещо специфично, което я прави значима в очите на един мъж. Тя може да бъде сприхава, , избухлива, вярна, екстравагантна, обичаща промените, движението, новото.
И знаете ли кое е интересното? Мъжете се влюбват именно в тази част на жената. Но защо? Защото това е нейната изява, с други думи казано, това е самата тя.
Жената не трябва да се стеснява от тези свои проявления. Именно заради тях тя е прекрасна за мъжа. Тя не бива да се отказва от това, да бъде себе си.
Тогава възниква въпроса. А защо тогава мъжете искат да изневеряват на жените си?  Навярно си спомняте поговорката, че човек в своето око не забелязва гредата, но в чуждото и прашинката вижда. Съпоставете я с нашия случай. Това, което мъжът не иска да види в себе си, го вижда в жена си. Виждайки го, това не му харесва. И той иска да го поправи, но не в себе си, а в жена си. Така постоянно й напомня за нейните несъвършенства. Но има и още нещо. Мъжът иска да остане непосредствен, весел, разкрепостен…..Сложността се заключава в това, че мъжът забранява проявата на това характерно качество у жената.
За да достигнем любов и хармония в отношенията си, трябва да разберем, че „нашето“ ние виждаме в другия и трябва да променим себе си, а не партньора си.
Жените трябва да помогнат на мъжете да разберат себе си. Даже ако един мъж убеждава жена си, че тя трябва да се промени в това или онова, това не отговаря на истината.
Какво става обикновенно? Жената става такава, каквато мъжът й иска да бъде и тогава той престава да я обича. А това е вече повод за изневяра.
Ако вие се намирате в дълбокото блато на вашите отношения, има надежда за вас. Просто жената трябва да си върне стария си образ, този от първите срещи, когато мъжът я е харесал. Вероятно тя е била властна, контролираща, гледаща отвисоко, но нали за това мъжът се е влюбил в нея, това той е харесал.
Така че, жени, дайте на мъжете това, което искат. Станете такава, каквато сте била преди и мъжът ви отново ще ви заобича.
Опитайте, вече няма какво да губите.