В Япония са построили дом символизиращ нашата вселена

Архитектурното студио Sou Fujimoto Architects е издигнало уникално жилище от три вложени една в друга обвивки. Всяка една от тях допълва останалите. Особеният чар на къщата се състои в това, че стените са абсолютно прозрачни. Японският манталитет е малко по-различен от нашия, но може би за страната на изгряващото слънце такава сграда е малко странна.
Външната обвивка обхваща цялата структура на къщата напълно и включва градина, разположена вътре. Вторият слой е един вид „ограничител“, очертаващ пространството вътре в достъпната обща зона. Функцията на последната обвивка е да създаде уютни микро зони в самия център на дома. Всяка обвивка до известна степен представлява специфична част от къщата. Наред с другите неща, къщата има и паркинг. Не е зле, нали?
Не мислете, че дизайнерите са създали този архитектурен шедьовър без да вложат в неговите форми определен смисъл. Самите архитекти твърдят, че трите вложени обвивки обозначават безкрайността на вселената, а целия модел като цяло демонстрира устройството на нашата вселена.