Не е нужно вече да знаете морзовата азбука

Ако попаднете на необитаем остров първоначално може да ви изглежда забавно. Много хора мислят така, защото са гледали множество романтични филми, в които се описва дадената ситуация. Героите на тези филми започват да строят дом, търсят начин да си набавят храна, а през това време сюжета е запълнен с лични отношения, интересни ситуации, сприятеляване с маймуните, с говорещи папагали и накрая щастлив завършек.
Представете си, вашият кораб е претърпял корабокрушение и вие, може и с няколко души, сте се оказали на необитаем остров. В действителност това е страшно премеждие. На необитаемите острови живеят диви зверове, а ако на острова има хора, откъде знаете, че няма да ви изядат на обяд?
За такива случаи може би трябва да седнем и да научим морзовата азбука, но ние нямаме време, желание или просто не искаме да се занимаваме с това.
За такива случаи дизайнерът Ким Минсун е изобретил преводач на обикновени думи в морзова азбука. Той се състои от микрофон и VLC приемник.
Микрофон ви позволява да информирате с глас. Той се превръща в светлина, която съобщава, че вие ​​сте в беда, така че можете просто да включите светлината и минаващите край вас да ви забележат. Приемникът превежда азбуката на Морз на обичайния език за вас, така ще можете да разговаряте със спасителите си.
Тази вещ е безценна, но има един недостатък. Не всеки може да я използва, защото тя не може да превежда от всеки език. Тъй като дизайнерът по народност е китаец, може да се предполага, че устройството има „китайско-морзов“ превод. Възможно е китайският да се заменя с английски, тъй като всички го използват.
За по-широкото използване на устройството ще трябва да се поработи за въвеждане на многоезичен речник