Малък автоматичен електроавтобус ще започне да се движи в Сингапур

Това е осем местен електромобил, създаден на базата на електромобила Navis, който се произвежда от френски експерти от  Induct Technology.
Планирано е, електрическия автобус като се движи по маршрута, да спира на спирките. Настанен на ергономична седалка, пътникът може да изберете на сензорния екран, подходящата за спиране на него точка по маршрута.
Следва да се отбележи, че автономният електрически автомобил има ниска максимална скорост – само двадесет километра в час, което го прави използваем само за спокойни разходки и удоволствие.
Бордовият компютър на автомобила в реално време, чрез използването на четири активни далекомери с оптичен диапазон, генерира подробна триизмерна карта на района. Има и стереоскопична камера оптичен тип, допълваща основната сензорна обстановка. Чрез използването на подобрен софтуер, автомобилът е в състояние да бъдат преместен и да се предотврати произшествие или катастрофа.
След завършване на маршрута, автономният електрически автобус спира на станцията и бързо презарежда батериите. Този оригинален автомобил не се нуждае от специална инфраструктура и може да се използва, за придвижване в градския условия.