Интересен интериор за спортен магазин

Джоджио Борусо е разработил интересен интериор за магазин на спортни стоки. В основато му е заложил концепцията за енергията на човешкото тяло, намиращо се в движение.

Интериора е в сюрреалистически стил и изразява динамика, елегантност и лекота. Движението, както твърди дизайнера, е в основата на спорта, ето защо интериора на магазина трябва да се подчинява на тази идея.

Дизайнера е черпел вдъхновение от творбите на сюрреалистите, като Умберто Боциони и други италиански футористи.

Белия плат на тавана се свежда като облак и така маскира яркото осветяване. Колоните са украсени с огледални алуминиеви пластинки, което създава калейдоскопичен ефект. На задната страна, под наклон, са гравирани вълнообразни линии, които са художествено оформени поставки за 300 разновидности на спортни обувки. Тази идея за разположение на предлаганите обувки, прави мястото като полет на птица. Тук можеш да прочетете и думите на Леонардо да Винчи: „Кракът е шедьовър на дизайна и изкуството“.

Стена служи като киноекран, тя е срязана под ъгъл и подържа осветлението отгоре спрямо дисплея.

Органично вписващите се в интериора закривени светло сини материали, държащи се на алуминиеви подпори, отразяващи сенките на движещите се фигури, водят купувача към мястото за изпробване на предлаганата стока.

Цялата обстановка може да се опише чрез думите на Борусо: „Всичко е готово за движение. Застиналите в необичайна поза маникени, сякаш са готови всеки момент да се откъснат и да започнат да тичат, танцуват и скачат по черния дървен под“.