Една трета от американците смятат, че победителят в спорта определя Бог

В едно проучване, проведено от Центъра за обществена религия, било установено, че трима от всеки десет американци вярват, че Бог решава изхода от спортните състезания.
Респондентите смятат, че висши сили оказват неоспоримо влияние на резултатите в шампионатите. Те предполагат, че Бог помага да победят добродетелните играчи, които живеят така, както изисква Всевишния. С други думи казано пазят заповедите Му и се държат като християни.
А каква би била най-добрата им награда? Разбира се, победата в дадено съревнование.
27% от анкетираните вярват, че Бог определя кои отбори трябва да спечелят спортните състезания. Докато по-голямата част от анкетираните 53% вярват, че Бог възнаграждава верните спортисти с добро здраве и успех. Има и други, които не приемат нито първото, нито второто изявление.
Скандалният журналист Денис Трейнър от Acronym TV казва:
„Помислете , болшинството от гражданите на САЩ смятат, че всезнаещ Творец на Вселената седи в небето. Той вижда крайната бедност и страдание в целия свят. Разбира, че половината от най-добрите Му творения,  живеят с по-малко от два долара и половина на ден, и 80% от човечеството живее с по-малко от десет долара на ден. И Той не просто гледа, но решава кой отбор или състезател е по-чист или духовен. В зависимост от това решава изхода на състезанието. С други думи тези, които са религиозни, те побеждават“.
Въпреки, че има несъгласни с намесата на Бог, те трябва да осъзнаят, че Той контролира нещата.