В Буенос Айрес са преминали към използването на светодиодна осветителна техника

a0577Властите в Буенос Айрес разпоредили замяната на уличните лампи със светодиодни аналози.
Били са заменени около сто хиляди части от осветителната техника.
Безпрецедентното решение е взето, за да бъде този прекрасен град осветен през ноща с нова палитра от светлиния спектър, изместена към синия цвят. В допълнение към постигането на естетически ефект, според експерти по градско и улично осветление ще се спести около половината от сумата за енергия на ден, изразходвана за тези нужди до сега.
За да се осигури, според аржентинските стандарти достатъчно осветление през нощта на града са достатъчни около 25 хиляди прибора за осветление. Можете да си представите какъв колосален обем от енергия е необходим за да се захрани всичко това. Освен това, светодиодните лампи осигуряват ненадминат експлоатационен срок на живот, който ще спести за преработването на отпадъците от електронното оборудване.
Ако погледнете статистиката, ще откриете един много интересен факт. Според наличните данни, днес ако всички градове в света покажат солидарност с аржентинците и оборудват осветителните си системни със светодиодни лампи, световната икономика ще нарасне с еквивалент над 180 милиарда долара на година. Това потресаващо спестяване е равносилно на снижаването на емисиите от 670 милиона тона въглероден диоксид годишно.
Съвременните високотехнологични светодиодни лампи са не само по-високо енергийни и икономично ефективни, но също така са с подобрени качествени характеристики относно излъчването на радиацията. Чрез светлинните диоди по-добре се разпознават човешките черти на лицето, включително и при видео наблюденията, което косвено ще доведе до намаляване на престъпността, която е истински бич на съвременната цивилизация.