Автономно метро в Лондон

5957c9Art Studio на британската столица PriestManGoode заедно с управление на транспортната система в Лондон представи своя план за бъдещето на лондонското метро, наречен „New Tube for London“. В близко бъдеще британското метрото напълно ще промени външния си вид, ще стане по-модерно и ще се откаже от машинистите си.
С дизайна на вагоните авторите са били ангажирани в продължение на три години. Новите влакове ще отговарят на всички съвременни реалности на лондонското метро, а именно – големи тълпи, особено по време на пиковите часове. Поради това между вагоните ще се поставят нови шарнири, което ще позволи на пътниците да се движат свободно по цялата дължина на влака. Вратите ще бъдат много широки, а станцията е bdf65dоборудвана със защитни стени от стъкло, обезопасяващи  пътниците в пиковите часове.
Вагоните ще бъдат снабдени с дисплеи от течен кристал, по които ще се показва информацията в реално време, във всяка точка ще има достъп до безжичната мрежа Wi-Fi. Но най-съществената промяна ще бъде безпилотният контрол на влаковете, които ще работи в автоматичен режим, както и влаковете, обслужващи теснолинейната железопътна линията Docklands.
Управлението на транспорта в Лондон планира да закупи 250 нови влакове и да ги пусне по линиите през 2022. Метрото ще работите 24-часа в денонощието. Срокът на експлоатация на вагоните ще бъде 40 години.