Южна Корея изгражда безжина мрежа, която ще бъде 1000 пъти по-бърза от 4G

Министерството на науката и технологиите в Южна Корея е обявило плановете си да похарчи 1,5 милиарда долара, за да изгради национална безжична мрежа 5G към 2020 г. При новата мрежа потребителите ще могат да свалят изцяло 800 – мегабайтов филм само за една секунда.
Министерството на науката в Корея разглежда този план като „превантивна мярка“, отбелязвайки, че „Европа, Китай и САЩ предприема агресивни стъпки, за развитие на 5G технология … и ние очакваме, през следващите години на пазара да се развива интензивна конкуренция“.
Южна Корея е дом на такива гиганти на техно индустрията като Samsung и LG и е известна не само с високо ниво на развитие на своята технологична инфраструктура, но тя е и страната с най-бърз Интернет в света. Новата мрежа 5G ще бъде не само благословия за индустрията на мобилните телекомуникации в страната. Високоскоростният Интернет ще позволи на потребителите да пътуват във влаковете със скорост от 500 километра в час и в същото време да имат достъп до електронната си поща и социални мрежи.