Шведската армия вербува кадри за армията чрез онлайн игри

uzn_1403389862По време на последния набор за редиците на шведските въоръжени сили, за да изберат достойни служители, са прилагали специално създадена за тази цел онлайн игра.
Спечелването на битка на дадено подразделение на армията в разлини родови войски се предопределя от способността на човек да действа с другите като в отбор, да се взема бързи решения въз основа на приетата стратегия. Това зависи и от взаимопомощта, уважението и точно изпълнение на задълженията.
Министерството на отбраната напълно обосновано е счело, че онлайн игрите могат да определят кандидати, които притежават такива качества. Разработената игра е поместена на страницата в Интернет на въоръжените сили в Швеция.
Играчите имат възможност да създадат екип или да се присъединят към други участници в мрежата. Отборите се състоят от четирима играчи. Печеляли този отбор, който е могъл да остане по-дълго от останалите. По време на играта се извършват действия, при които се търси помощ от останалите играчи в групата. Участниците се поощряват, ако правилно са взели решение и се наказват за погрешни действия.
В края на играта се сравняват резултатите на участващите отбори. Освен времето за преминаване на нивото, при определяне на победителя се отчитат показатели, като памет, пространствено мислене, концентация, включвне точно на време, многозадачност и други.
Събирането на тези данни позволява да се оцени екипа като цяло. На всички играчи, на които е харесало да работят в екип, са им предложили да постъпят в армията и да се зарегистрират във вербовачните пунктове.