Ферма за ларви годни за ядене

farm432-01-thumbКакво ще кажете да разнообразите храната си?
Специално за феновете на животински протеин дизайнерката Катарина Унгер е изобретила преносим ферма за отглеждане на годни за ядене ларви. В тях съдържанието на протеини достига до 40%, а като допълнение съдържат и много аминокиселини и калций.
Работата е там, че при производството на месо и местни продукти се farm432-02-thumbизисква голям разход на енергия и вода. Някой може да повдигне въпроса, че при консумирането на ларви се убиват насекоми. А когато удряте комар или буболечка, които ви хапят, мислите ли, че извършвате убийство?
В хитроумния контейнер се отглежда черната муха – neoexaireta spinigera, която ще бъде в основата на хранително-вкусовата промишленост на бъдещето. Един килограм мухи само за три дни могат да произведат до 300 грама ларви.
farm432-03-thumb – Произведените личинки имат великолепен вкус, напомнят орех с тънък привкус на месо, – казва дизайнерката.
Нейната любима рецепта е ориз със ларви.
О, не се гнусете от всичко това! Луда крава, свински грип и не знам какво още, ще ни помогнат, в страха си, да унищожим добитъка. Е, поне ще ни останат насекомите, те се размножават бързо и дават много повече. Свиквайте с този род мисли 🙂