Учените смятат, че неискрения смях е вреден за здравето

Смехът и усмивката са главните атрибути на открития и успешен човек. В процеса на формиране на искрен и неискрен смях лежат различни явления. Неискреният смях може да доведе до значителна вреда за човешкото здраве.
Това изявление са изразили психолозите от Университета в Мичиган. В рамките на две седмици, те са анализирали поведението на водачите на моторни превозни средства на различни градски маршрути и въздействието на техните усмивки и смях, когато са отговаряли на пътници.
Организаторите на това проучване смятат, че неискрен смях,  не съответства на вътрешното настроение на участниците и става основната причина за загубата на сила и настроение. Забавен е фактът, че жените повече страдат от неискрен смях, отколкото мъжете. Защо това е така, учените не знаят.
Авторите на това проучване смятат, че препоръката на ръководството работещите в една фирма да са винаги усмихнати и приветливи, може да има негативен ефект, защото изявата на способностите на тези хора ще бъдат по-ниски поради лошото настроение. По този начин фирмата може да загуби много повече, защото голям брой от мениджърите няма да са продуктивни.