Технология за разпознаване на пешеходците ще се появи в автомобилитe Honda през тази година

honda2Honda обяви нови системи за подпомагане на водача SENSING, която ще се появи в новия модел Legend в Япония тази година. С течение на времето, системата ще бъде оборудвана и за други автомобили Honda.
Honda SENSING е разработена като следващата стъпка към едно общество, без инциденти. Благодарение на системата, а не само на автомобилистите и мотоциклетистите, всички участници в пътното движение, ще се почувстват по-спокойни.
Системата се състои от два сензора с различни характеристики. Един от тях е радар с милиметров диапазон, намиращ се зад предната решетката, а другият е камерата в горната част на предното стъкло. С помощта на радара се определя местоположението и скоростта на пешеходците, докато камерата фиксира техния размер и размери на други обекти на разстояние от около 60 м.
Благодарение на значителното увеличаване на точността на сензорите, системата е снабдена с различни функции. Така че, при риск от сблъсък, водачът получава аудио и визуални предупреждения. Освен това при движение на Honda SENSING идва сигнал и волана да започне да вибрира. При риск за сблъскване с пешеходеца, автоматично воланът се извива на другата страна.
В допълнение, Honda SENSING позволява да се поддържа дистанция и да се разпознават пътни знаци и светофари, извеждайки данните на таблото. Ако превозното средство е в покой или се движи с ниска скорост, но преди това има и други превозни средства или пешеходци, системата няма да се включи твърде бързо и ще се избегнат аварии. Системата също така показва, когато стоящата отпред колата започва да се движи.