Самоохлаждаща се чаша за бира

beer-09_sВ нея няма електроника, физика, магията, дори и химия. Въпреки това, последното е по-скоро условно, тъй като чаша се охлажда благодарение на работата на химиците. Тайната на стъклени стени, които могат самостоятелно да бъдат охладени, именно чрез поддържане на подходяща температура, не е описана от създателите. Това, което се знае е, че самостоятелно охлаждащият се съд е направен от обикновена пластмаса, от който е елиминиран напълно химичния елемент „бисфенол-А“.
Принципът на действие е прост. Необходимо е незабавно да се добави, че прохладата в чашата от никъде не се взима. За да се охлади „самостоятелно“ стъклената чаша и намиращата се в нея течност, трябва първо да сложи в продължение на 10-15 минути в хладилника. След това съдът ще бъде в състояние да охлажда почти всяка течност в продължение на няколко минути до 0 градуса Целзий. Най-ефективна е чашата, когато в нея има газирани напитки.
Друга важна част от самостоятелно охлаждане е, че той има специална гумена покривка намираща се приблизително в средата. Тя не дава съдържанието да се загрява от топлината на човешката ръка.
Създателите на самостоятелно охлаждаща се чаша са обявили, че новия вид пластмаса е безопасен за хората. Няма специални изисквания за съхранението и поддържането на съда. Цената на това чудо на химическата промишленост и дизайнерска мисъл е само 15 долара.
Относно високите температури, самостоятелното охлаждане на съда, като всяко друго силно устойчиво пластмасово изделие е в състояние да издържат дори и топлата вода, но въпреки това, неговите създатели са казали този съд да се използва изключително за напитки.