Плоска бутилка за вода

memobottle-woter-bottleОбичайната бутилката за вода поради цилиндрична си форма е неудобна за носене във всяка чанта. Създателите на плоската бутилка Memobottle твърдят, че тяхното изобретение идеално решава този проблем.
Тази бутилка се различава от обикновените по сплеснатата си правоъгълна форма. Тя има размери на книга или таблет. Вместимоста ѝ е от 750 до 1250 мл течност.
Бутилката е направена от специална трайна, нетоксична медицинска пластмаса, така че може да се използва за по-дълъг експлоатационен период. Нещо повече, тя дори може да се мие в съдомиялна машина.
Плоската бутилка Memobottle се произвежда в три размера A5, A4 и Letter. Най-голям обем съответства на 1,250 мл вода, а най-малкия на 750 мл.
Създателите на новия вид бутилки са сигурни, че тяхното изобретение има сериозен потенциал за широко приложение, особено в големите градове. В крайна сметка, жителите на мегаполиса прекарват много време в пътуване на дълги разстояния, често носят лаптоп или чанта с документи, където много добре би се събрала плоска бутилка за вода.