Нужни ли са ни екологичните продукти

Сензационно откритие са направили учени от института по хранене в Москва. Оказало се, че екологично чистите продукти не помагат на организма ни, а по-скоро го убиват и то ако ги консумираме постоянно.
Парадокса се състои в това, че ние дълго време сме яли храни съдържащи врени нитрати. Ето защо нашият организъм не може без тях.
Най-тъжното е, че когато се опитваме да използваме „чисти“ продукти, това заплашва лошите ни навици. Така както организма ни се нуждае от витамини и минерали, така изпитва нужда от вредните вещества, които сме го привикнали да получава.
Дали трябва да се забрани продажбата на екологично чисти продукти в магазините? Хората не трябва да си купуват по-скъпи продукти, макар и екологично чисти, ако това вреди на здравето им.  Прехода към подобен режим на хранене трябва да става плавно и бавно, под ръководството на лекар или диектолог.
Не всеки може да си позволи купуването на такава скъпа храна. Повечето, които купуват такива продукти са хора загрижени за бъдещето на здравето си.
Питам се: Трябва ли да плащам по-скъпо за продукти, които е късно да използвам, поради лошото генно състояние на организма си?