Неща, които трябва да знаем

Група американски изследователи са установили сходство между аутизма и отравянето с живак при изменения на биохимията на организма, имунната система, структурата на централната нервна система, неврохимията и неврофизиологията.
Известно е, че при хората с болестта Алцхаймер съдържанието на живак в мозъка е 2-3 пъти по-високо, отколкото при останалите.
Симптомите на отравяне с живак и на болестта Алцхаймер са много сходни. Живакът постъпва в организма чрез ваксини, пломби от живачна амалгама и морските продукти.
Опасен за нервната система е и алуминия. Отлаганията на алуминий могат да станат причина за хронично заболяване на мускулите и е възможно да играе активна роля при множествената склероза.
Чували ли сте за синдрома на войната в Персийския залив? Това заболяване е съпроводено с хронична умора, която се е развила сред войниците след ваксинирането им в началото на войната с ваксини съдържащи соли на алуминия.
Изследванията са показали, че продължителния контакт на мозъчната тъкан със соли на алуминия води до невъзможност за обучение и деменция.
Има данни, че алуминия предизвиква свръхактивиране на глиалните клетки в мозъка, което води до освобождаване на големи количества глутамат и хинолинова киселина, действащи разрушително на мозъка.