Медал за пиянство

В света има невероятно количество алкохолици. Това не се отнася за тихите домашни, които си пийват преди лягане или  след работа. Става въпрос за хората, които са се десоциализирали, загубили са човешкия си образ, лошо миришат и непрекъснато просят за една малка пиячка. Те не обичат да ги гледат с презрение, отвращение и ужас. Но странното е, че хора, които се отвръщат от тях, понякога попадат в капана на алкохолното опиянение. Кой може да предвиди и разбере какво става с хората.
Различните правителства са осъзнавали вредата от пиянството и са се опитвали по всякакъв начин да се борят с него. Сухи закони, високи данъци за алкохола, сурови антиалкохолни кампании са се стоварвали върху нещастните алкохолици тук и там, но резултатите са били слаби или почти никакви.
Интересен начин за борба с алкохола е измислил Петър Първи. По негово време бил изработен медал „за пиянство“, който се окачвал на провинилия се и той трябвало да го носи цяла седмица.
Царя не се надявал особено, че на пияницата  ще подейства позорния надпис, но на разсъдъка на наказания тежало нещо друго.
Забележете медала тежал 7кг. Като се прибави веригата и връзката за окачване, може да се твърди, че той е бил най-тежкия в историята на човечеството.
Кой знае може би такъв медал може да съкруши волята на алкохолика и той да престане да пие.