Компактен електрически велосипед

Производство на велосипеди е ниша, която е дала много нововъведения. В днешно време, много инженери се стремят да направят това превозно средство ефективно и удобно. Един такъв опит е въплътен в модела на електрическия велосипед Gi. Основният акцент на новия продукт е компактност и гъвкавост.
Велосипедът има сгъваема конструкция, който го прави подходящ за обществения транспорт или за съхранение у дома. Нововъведението е предвидено предимно за града и се движи със 25 км/ч, когато се въртят педалите, но основното натоварване на велосипеда поема моторът. Разстоянието, което може да измине велосипедът без да се презарежда  е 64 км. Той има хардуерен интерфейс за включване към смартфон, позволяващ използването на навигационни функции.
Нововъведението е оборудвано с автоматична система за заключване, която се задейства, ако собственикът е на повече от три метра. Допълнителни настройки се правят чрез приложения за смартфон.
Вградените в колелата светодиоди правят видим пътя на велосипеда нощно време. Велосипедът се предлага  в два модела: с мотор и без такъв. Ако е с мотор той тежи 17 килограма, а в другия случай е много по- лек.