Кола от пирони

P { margin-bottom: 0.21cm; }

Дизайнерите не престават да учудват всеки път с нестандартните си изобретения. Така че, този път на изложение те привлякоха внимание с кола от пирони.

Немският скулптор Александър Гейслер на националното изложение в Берлин е представил своето творение, точно копие на Mini Cooper S. За построяването му е използвал 7000 стандартни пирона. Трябвали са му почти двеста часа, за да я сглоби.

Почти прозрачната му скулптура тежи 300 тона. Гледайки елегантната и светеща метална до блясък кола, не можеш да не се възхитиш не само на умението на художника, но и на необичайното му търпение.

Жалко, че такава кола не може да се кара. Би било интересно, ако авторът на модела бе промислил как да прикрепи ходова част и мотор. Но мисля, че сегашната и тежест плюс допълнителните детайли биха я направили много тежка и се чудя, какъв двигател би я помръднал?

Все пак тази изложба е за художници, които изготвят шедьоврите си от не типични материали. Картонът, дървото, пироните и др. плюс способни ръце се превръщат в нещо, което буди възклицания , възхищение и удивление.