Кое е полезно гроздовия сок, виното или гроздето

Двете напитки доста благоприятно влияят на сърдечно-съдовата система.  Според последните изследвания вещество, съдържащо се в червено грозде, може да намали риска от сърдечни заболявания. Чудотворното въздействие имат гроздовите семена и кожицата, особено на тези с по-тъмен цвят.
Изследователи са експериментирали със сок от грозде Конкорд. Учените изяснили, че ако се пият поне две чаши на ден от този сок се намалява риска от образуването на кръвни съсиреци, намалява се  и холестерола и самият сок спомага за поддържането на нормално кръвно налягане.

Без съмнение, и червено вино и гроздов сок съдържа флавоноиди, които увеличават количеството на добрия холестерол, намалява риска от атеросклероза и помагат за намаляване на високото кръвно налягане. Така, че в състезанието „сок срещу вино“ за сега няма победител.
Изследванията показват, че при консумация на грозде, вие получавате не само антиоксиданти, които са в сока и виното, но и полезна за стомаха влакна. Така че не губете време, докато сезона на гроздето е в разгара си.
Укрепете здравето си!