Какво може да направи излъчването от телефона

indexПреди няколко години, в Интернет беше станало популрно видео, в което се показваше как с помощта на мобилен телефон могат да се приготвят пуканки.
А може ли да се свари яйце?
Предлагам сами да направите оценка. Параметрите на телефона са 700мA /ч, 4 В, времето на въздействие t = 30 минути. Средно тегло на яйце без черупка е 50 грама = 0,05 кг. Нека специфична топлина на водата е равна на 4200 Дж / (кг / К). Мощността на батерията е 2,8 Вт. До колко градуса – del T е способна батерията да нагрее яйцето, ако се счита, че цялата енергия отива за нагряване.
del T=N/t/(C/m)=25 градуса. Ако яйцето е при стайна температура, нагряването настъпва при около 50 градуса. При тази температура, протеините се сваряват. Това означава, че има теоретична възможност за сваряване. И в действителност?
Преди време направих такъв експеримент, поставих яйцето между два „говорещи“ телефона. Може би нещо се обърка, тъй като ефект нямаше. Не само не се свари, но дори и не се затопли. Може би охлаждането на повърхносттите е по-бързо от излъчването. Освен това самото излъчване може да е било насочено в друга област, и т.н. А вие какво мислите за това?