Интересни факти за Google Maps

googlemaps-825x510През 2015 г село Слободка, разположено в Липеский район в Yandex и Google Maps не било отбелязано, въпреки че в него живеели 17 човека.

През ноември 2009 жител на Великобритания открил на Google Maps несъществуващ град Арглетон в графство Ланкшир, разположен в северозападната част на Англия.

Смята се, че компанията Google специално е поставила „града призрак“ на карта за проследяване на незаконно използване на Google Maps и следващите юридически преследвания.

На 1 април 2012 г. на Google Maps като първо априлска шега бил добавен „8-битов режим“  за разглеждане, а на Youtube била публикувана презентация на Google Maps за NES.

През април 2015 г. на картата на Пакистан близо до град Равалпинди можеш да забележиш изображението на логотипа Android, който е бил  логото на Аpple. Едва по-късно отстранили картинката и публично се извинили.

През 2005 г. в чест на 36 годишнината от кацането на Аполо 11 компанията  Google  публикувала снимки на повърхността на Луната на своя картографически сървър.