Защо една на всеки 10 момичета и млади жени не се интересуват от секс

В САЩ е издадена много тревожна статистика.Десет процента от жените на възраст между 18 – 40 години имат сериозни проблеми със сексуалните си желания. Намаленото либидо при тази категория жени изненадва лекарите. Обикновено те са свикнали с положението, че загубата на интерес към секса се наблюдава при жени в менопауза.
Уви днес ситуацията се променя постоянно. Сред основните причини, засягащи намаляването на сексуалното желание са стреса, приемането на антидепресанти и контрацептиви, както и лошото отношение към младите хора.
Според статистиката 45% от жените имат сексуални проблеми, но само 5% намират смелост да ги обсъдят с лекар.Уви тази нерешителност води до сериозни проблеми в личния и семейния живот. Загубата на интерес към секса с мъж е най-честата причина за развод, много по-популярна от изневярата.
Сниженото либидо е патологично отклонение, но не е неизлечимо. Опитни лекари могат да дадат ценни съвети, разработени индивидуално за всеки пациент. Просто трябва да се намери смелост, за да се намери квалифицирана помощ..