Завод за сглобяване Audi е преминал на слънчеви батерии

Миналата година в монтажния завод в Брюксел са използвани фотогалванични елементи за захранване на производствените мощности.
Благодарение на персонала на Renewable Energy Corporation е получена  ултрамодерна фотогалванична инсталация.
Генерираната енергия от слънчеви панели се използва за производство на съвременни компактни автомобили.
Слънчевата електроцентрала, разположена на покрива на компанията е с общ капацитет над три и половина мегавата, това е истински рекорд.
Преминаването на производствените мощности към алтернативни енергийни източници е много важен елемент при направата на Audi. То гарантира ефективно и устойчиво производство на висококачествени автомобили. Производство Audi A1 кола се съобразява с всички високотехнологични стандарти в автомобилната индустрия.
До днес автомобилната компания с право може да се нарече една от най – енергийно ефективните и дружески настроена към околната среда.
Според специалистите на компанията, това се дължи на последователното прилагане на настоящата политика за намаляване на емисиите на въглероден диоксид с две хиляди и двеста тона. За сравнение, същото количество на парникови газове в атмосферата ще бъдат изхвърлени, ако колата Audi A1 преодолее разстояние от 22000000 км.