Забравим миналото и да се съсредоточи върху целите си

imagesМиналото си е минало. Важното e днес. Не мe интересува какво си направил, който ви го е направил или колко време сте го направили. Важното е сега в каква посока се движите.
Ако искате да растете, трябва да спрете да се фокусира върху миналото си и да се съсредоточи върху бъдещето. Съсредоточете се върху това, което искате, а не това, което не искате да ви се случи, т. е. върху вашата цел.
Ето защо диетите не работят. Когато сте на диета, това обхваща цялото ви време и внимание, и вие мислите много повече за храната и диетата.
Или ако си пушач казваш: „Един ден аз ще откажа цигарите, защото знам, че е лошо за мен.“ Но през цялото време, той се фокусира върху това, което не иска да прави. Това те държи заби в един коловоз. Трябва да се съсредоточиш върху нещо друго.
Не се фокусирайте върху това, което се е случило. Съсредоточете се върху това, което искате да се случи. Ако вие настоявате, докато шофирате, да гледате в огледалото за задно виждане, ще се ударите. Така че трябва да спрете да правите това!
Ако искате да завършите състезанието добре, трябва да ангажирате ежедневно време с Бога, така че да можете да попълните ума си с Божието Слово и да се съсредоточи върху целта си, за живота си, не за минало.
Помислете:
Какво е това нещо от миналото ви, за което е трудно да спрете да мислите?
С какви мисли може да замените тези спомени, така че да може да се движи напред с вяра?
Прекарвайте известно време днес молейки се за целите, които имате за живота си и посоката, в която Бог иска да ви отведе.