Екомобил очиства въздуха

000000Компанията  Local Motors е представила уникален автомобил Green Apple. Той не само не замърсява атмосферата, но я почиства!
Инивационния автомобил няма да употребява традиционно гориво. Green Apple е проектиран специално за подобряване на градската екология.
За електрическо превозно средство е разработен модерен дизайн. Купето му е предназначено за трима души. Самият автомобил е компактен и удобен за движение в градска среда. За пълно зареждане на акумулатора е необходим само половин час, през което време той е включен към обичайната мрежа.
Но основната характеристика на новия автомобил е, че той е оборудван с уникално устройство за притокът на въздух, в което са вградени специални турбини. Те генерират електричество по време на пътуването, а също пропускат въздух чрез филтри, който пречиства въздуха.
Според експерти, идеята на Green Apple може да претендира за лидерство сред градските автомобили, благодарение на екологичните си показатели.
Автомобилът е един от основните източници на замърсяване на околната среда.  А системата за пречистване на въздуха, поставени на автомобили за масово  производство, може да промени коренно сегашната ситуация на околната среда в света. Представители на Local Motors твърдят, че разработените филтри са в състояние напълно да очистите въздуха от вредни вещества и примеси.
Това е една от най-големите изобретения в областта на екологията през последните няколко години.