Една добра инициатива

broken-phoneOnePlus е производител на приспособления, които са станали известни благодарение на мощения и достъпен смартфон One и нееднозначната промоционална кампания, свързана с този продукт. До скоро, на хората, които желаеха да придобият поредната новост им беше предлагано да разбият смартфона си и в замяна да получат OnePlus One.
Очевидно, осъзнавайки, че подобен подход може да изглежда твърде радикален за мнозина, компанията реши да предложи конструктивно решение. Сега, вместо да се чупи остарелият продукт, се предлага да се даде за благотворителност.
Недостатъци на старата промоция бяха очевидни още от самото начало.
Да счупи устройство, което е в добро работно състояние, но все още струва повече от OnePlus One, не всеки ще се реши. От друга страна, тази инициатива е събрала 140 хиляди заинтересовани потребители.
Благотворителна програма се нарича Medic Mobile и цели да осигури оборудване за здравни работници в развиващите се страни. Осигурявайки лекарите и болниците с качествени средства за комуникация, фонд Medic Mobile се стреми към подобряване на качеството на здравните услуги.