Достъп до Интернет в замяна на кучешки изпражнения

Безплатен безжичен интернет на обществени места, това е обща световна практика. Но в парк на Мексико са се появили точки на достъп до Интернет, където може да се плати със събрани кучешки изпражнения.
Да почиства изпражненията на своя домашен любимец е задължително на всеки собственик на куче. За това съществуват безбройно много приспособления за извършване на тази дейност. Но реално, много хора игнорират този процес, непочиствайки „оставено“ от питомците им.
За да приучи хората да бъдат отговорни за своите любимци мексиканския Интернет-провайдер Terra  е поставил в някои паркове на Мексико специални устройства за събиране на кучешки изпражнения. В замяна на това, се осигурява безжичен достъп в глобалната информационна мрежа.
Достатъчно е,  да се вземе пакет с такива изпражнения и да  се пусне в специален приемник, след което на екран се изписва безплатното време, за което може да се използва Интернета. Колкото е по-тежък пакета, толкова по-дълго ще сърфирате из мрежата.
Освен това не е нужно да се изчаква да свърши поредната порция време, за да се прибави нов кучешки боклук. Новите минути се прибавят към вече отброените.
Използването на такъв достъп до Интернет, не е само за собствениците на кучета, на и за всеки друг, който е наблизо. Пускането на кучешки изпражнения в устройството може да направи всеки.
По този начин компанията Terra иска да научи хората да се грижи за чистотата на обществените места. Тук няма значение дали сте собственик на куче или не.
На шега, провайдера Terra е направил точката за достъп до Интернет във формата на кост, любимо лакомство за кучета.