Да ядеш това, което ти е вкусно е полезно

Блудкавата и еднообразната храна може да предизвика нервен шок и психически разтройства. Учените установили, че всяка безвкусна храна снижава настроението, прави хората апатични и в най-добрия случай предизвиква хронична умора. Строгата диета, в която се използват продукти не по вкуса, може да доведе до нервно разтройство.
Депресираните хора не възприемат положително еднообразната храна. Те я възприемат болезнено и с отвращение.
Болните хора не усещат познатия и любим вкус и ядат автоматично. Те не осъзнават какво количество поглъщат. Така започват да надават на тегло.
30% от депресираните хора с нормално тегло започват да пълнеят. Жертви на диетичните депресии често стават жени, те много повече от мъжете използват изтощителните диети.
В резултат на това, мозъкът е лишен от хранителни вещества и изпраща сигнали към тялото на безпокойство и напрежение. Хората започват да се чувстват нещастни, неудовлетворени и раздразнителни.
Учените са установили, че ако дълго време се използва една и съща диета се нарушава метаболизма и в организма се натрупват кетонови тела, които имат отрицателно въздействие върху мозъка, което може да доведе до сърдечни заболявания.