В архивите на Ватикана е намерена истинската история за влъхвите

В Ватикана е намерен древен ръкопис, който хвърля светлина върху обстоятелствата около раждането на Исус. Документът е написан в първо лице единствено число. Американският учен, който е дешифрирал текста предполага, че авторът е видял със собствените си очи Христос.
Това е един уникален исторически документ лежал повече от 250 години в архива на Ватикана. Текстът е озаглавен “ Откровение за влъхвите“. Той е написан на сирийски, който е диалект на арамейски.
Ръкописа е преведен от английският професор по религиозни изследвания от университета в Оклахома Брент Ландо. Според него, това е копие, написано през III век. То се е появило сто години преди появата на евангелието от Матей.
Съгласно древният документ, влъхвите принесли дарове на младенеца са десетки. Освен това мъдреците са дошли от Штар страна, която преводача отъждествява с Китай. В документът е казано, че влъхвите се явяват потомци на Сит – третия син на Адам. Те били мистици от секта, в която са „се молили в тишина“. Авторът описва подробно ритуалите и обредите им.