Аромат влияещ върху дизайна

С помощта на определен мирис можем не само да подобрим настроението си или да се отпуснем след тежък работен ден, но и да контролираме човешката психика и впечатлението, което произвеждат едно или друго помещение.
Отдавна в Япония се използват определени аромати, за да се стимулира работата в офиса. Сутрин се впръсква  лимон, към обяд нежен цветен аромат, а вечер евкалипт.
С помощта на ароматизатор могат да се скрият недостатъците на дизайна. Ако в дома ви или офиса има твърде агресивни цветове, като много ярко червено, добавете масло иланг – иланг. Оформената в хладна гама цветове стая, може да се стопли с аромат на лавандула. Искате ли да развеселите скучаещите си служители? Използвайте уханието на грейпфрута.
Както виждате не всичко е толкова трудно, колкото всъщност изглежда.
С помощта на различни етерични масла, дома може да се раздели на няколко части. Дори и една стая може да бъде разделена на няколко функционални зони. На мястото за почивка обикновено се избира някакъв разслабващ аромат, за работния кът концентрираща миризма, а за кухнята освежаващо ухание.
Ако миризмата в помещението не ви харесва, можете да го премахнете чрез абсорбент. Сега се продават специални овлажнители, които поглъщат миризмата. Ако не разполагате с такъв използвайте влажни кърпи или активен въглен. Последният много добре се справя с лошия дъх в шкафовете и хладилника.