В какво може да бъде превърната една стара фабрика

postfactory9Превръщането на стари изоставени обекти в обитаеми помещения е изгодно начинание. В Берлин са напреднали в тази област, като са превърнали бивша фабрика в модерен офис и общежитие.
Инициативата идва от необходимостта да се осигурят необходими условия за специалисти от цял свят събрани на едни място за шест седмици, които да генерират нови идеи и проекти.
Старата изоставена фабрика наистина е превърната в красив модерен център. Цялото пространство е разделено на няколко зони: жилищна, работна, за отдих и техническа. В жилищната част има малки боксове, в който са налице легло, лампа и шкаф. Вратите на тези боксове са подвижни. Така всеки специалист свободно може да определя степента на достъп до личното му пространство.
Работната зона се намира в централната част на сградата. Тук са поставени няколко маси и на всеки е предоставено необходимото за ползотворна работа: компютри с достъп до Интернет, канцеларски материали и средства за комуникация.
В зоната за отдих е събрано всичко, което може да помогне на специалистите след многочасова усилена работа да починат: кресла, дивани, телевизори, маса за игра на тенис и  добре подредена озеленена част.
Тук няма никакъв дискомфорт. Налице ще бъде само творческата атмосфера подхранвана от разнообразните идеи на хората обитаващи на това място.