Въздушният поток в помощ на потребителя

13883s1Въздушният поток не е просто нищо, при правилно насочване може да се използва по удивителен начин. Например китайски дизайнер е създал нов тип чадър, който предпазва хората от дъжда с помощта именно на такъв поток.
При обикновените чадъри има множество недостатъци.Те трябва да се сушат след употреба, да не говорим колко голямо е разочарованието, когато се счупи спица или се скъса плата им.
Новият чадър не се чупи и  от твърда материя е направена само дръжката му.  Въздушният поток заместващ спиците и плата се появява само като се натисне съответен бутон върху самата дръжката. Този поток създава непроницаем щит и при най-силния дъжд.opensmokingbooth_02

Подобен принцип се използва при откритите помещения за пушене в аерогарите. Те представляват аркообразна дъга, която създава особен въздушен балон, в който хората могат да пушат спокойно без да бъдат ограничавани от стени. Стените в действителност съществуват, но те остават невидими и неосезаеми. Появяват се за сметка на разликата в налягането на тези пространства и останалите терминали. Въздушният поток в такъв балон не се пресича с останалата част от аерогарата. Хубавото в него е не само прозрачността, но и наличието на филтри за въздуха.