Чанта за полет

Някои авиокомпании таксуват не само за превишаване на теглото на регистриран багаж, но и за ръчен багаж надвишаващ определени размери.
Жител на едно от предградията на Детройт Брент Хопкинс се запознал с изискванията на местната авиокомпания. Забелязал, че никой не продава чанта с размери до допустимите граници. Така се родила бизнес-идеята за производство на такъв артикул и се зародила малката компания CarryOn Free.
Съгласно правилата на местната авиокомпания в самолета може да се внесе чанта с размер 40х35х35 см, независимо от теглото на съдържанието ѝ. В другите авиокомпании също има ограничения относно преносимия багаж в самолета, но в тази били най-низки. За това те били взети за еталон.
Размерът 40х35х30 е необичаен, но той е достатъчен, за да се побере багажа под седалката. Ако се опитате да вземете по-голям ръчен багаж, авиокомпанията ще изисква такса.
CarryOn Free предлага 6 вида чанти в различни цветове с такъв размер. Като допълнение към моделите се предлага телескопична дръжка, брава със секретно заключване, колела, банери…и струват само 63-65 долара.