Цветя нарисувани с Photoshop

Cavalaris-1Полски писател Михаил Хоромански веднъж казал: „Вие можете да лъжете не само с думи, но и букети“. Следвайки това изявление, за творчеството на американската художничка Карол Каваларис, перифразирайки Висотски, можем спокойно да кажем: „Нито една пъпка не лъже“.
Карол Каваларис е авторка на прекрасни картини с „цветя“. На пръв поглед изглежда, че те саCavalaris-2 нарисувани с маслени бои, но в действителност това е цифрова живопис.
Художничката владее традиционната техника на рисуване, но предпочита по-модерни технологии, защото те дават възможност за реализиране на най-дръзките идеи и стимулират въображението.
Деството си Карол е прекарала в Южна Калифорния, а сега живее е Колорадо. Тук тя може да се насладите на невероятните пейзажи на Cavalaris-5Скалистите планини, разходките в гората, с една дума, да бъде сама с природата. Красотата на света вдъхновява художничката да създава картини. Често, в допълнение към цветовете, тя изобразява животни и птици. Карол Каваларис в работата си използва такива графични редактори като Photoshop и ArtRage. Тя се шегува, че  катоCavalaris-7 всички рисува с „четка“, само че за платно ѝ служи екрана на монитора.
Някои изображения са създадени изцяло на компютър, има и такива, в които комбинират реалност и полета на фантазията.
Понякога авторката приема като основа обикновена снимка и я „доработва“ с Photoshop. Модел с подобна техника Карол нарича „живо изкуство“.
Резултатът е наистина впечатляващ, насладете се!