Хотел позволяващ да се спи сред природата

Френският дизайнер Пиер Стефан Дюма е представил прозрачни сфери с големината на стаи, които дават възможност почти да се спи под открито небе. В такава стая нищо не пречи да се наслаждаваш на живата природа.
Целта на дизайнера била да създаде малко пространство, което да е удобно и комфортно. В него се създава чувство за открито пространство.
Такива стаи вече са се открили във Франция. В тях можеш да се усетиш прегръдката на природата. Всички апартаменти са разположени на близо. Пеша посетителите стигат до главното здание, където могат да закусят, да се въоръжат с телескоп и карти за звездното небе, да използват откритото джакузи и други удобства.
Всяко кълбо е разположено в гориста местност на плоска и твърда основа. Наоколо има пешеходни пътеки, предлагащи възможност на посетителите да навестят съседите си.
Размерите на кълбата са 4 метра в диаметър и на 3 метра височина се намира „тавана“. Тих вентилатор, непрекъснато движи въздуха, като запазва пространството раздуто.
В стаята се намират кревати с по-големи размери, шкафчета, настолна лампа и комплект мебели, състоящи се от маса и столове. Мебелите са в различен стил, за да удовлетворят изискванията на посетителите. Гостите могат да избират между прозрачни и полупрозрачни кълба. Намиращи се в гората всяко кълбо е снабдено с електричество, душове и течаща вода.
Да живееш в тези необикновени по форми стаи, почти не се различава от това да пребиваваш в каква да е друга стая. Цените зависят от местоположението, сезона и удобствата, които всеки посетител избира сам.