Учени са възпроизвели автоматизирано крило на прилеп

Силният вариращ полет на прилепа обещава големи възможности за създаването на малък самолет и за много други приложения.
Създавайки автоматизирано крило на прилеп учените от университета на Браун са разкрили тайната на полета на истинския прилеп включваща функцията на сухожилията, еластичността на кожата, структурата на мускулите, гъвкавостта на скелета, особеното движение нагоре и надолу.
Иновативен дизайн предоставя нова ценна информация за динамиката на този вариращ полет на прилепите.
Робот с формата на крило и движение на малък прилеп, се движел, когато бил прикрепен към преобразователя на силите в аеродинамична тръба. Преобразователят записва аеродинамичната сила на движещите се крила.
Измервайки изходящата мощност на трите сервомоторни двигателя, който управляват съвместно движещите се части на робота, учените могат да изчислят енергията, нужна за движението на крилата.
Тестът показал, че роботът е в състояние да се съобрази с основните параметри на полета на прилепите, произвежда достатъчно тяга за преодоляване на силата на гравитацията, може да вдигне във въздуха и да носят определено теглото.