Учените са създали двустранно велкро, което може да издържи над 300 килограма

Може би в близко бъдеще да прикачиш телевизор и друго оборудване към стената ще бъде тривиално. Учените от университета в Масачузетс са създали материал с уникални свойства.
На демонстрацията материала е имал размери 10х10 сантиметра. С негова помощ е прикрепен 42-инчов LCD-TV. Като цяло, материалът може да издържи повече от 300 килограма. Освен това, на велкрото не оставят следи след отстраняване на товара.
Идеята за създаването на Geckskin изследователи са взели от дивата природа, което се е отразило  и в името му. Гущер е в състояние да се движи в почти всяка вертикална повърхност, поради микроскопичните косъмчета, разположени на краката му.
Група от учени състояща се от специалисти по материалите и  биология открили, че гущерите не само се прикрепят благодарение на „косъмчетата“, но и координират работата на костите, сухожилията и кожата при движение.
Geckskin е тъкан, изработена от композитни материали с мека подплата примесена с по-твърда част, пригодена да се използва на каква да е повърхност. Освен това материалът не губи свойствата си с течение на времето, а и леко се снема.