Устройство за нощно виждане

Компания Honda обяви изобретяването на система за нощно виждане за автомобили, която използва „инфрачервени камери за откриване на пешеходци и приближаването на МПС. Системата предупреждава водача с визуален и звуков сигнал, за да  предотврати произшествия с пешеходци.
Системата за получаване на нощното изображение използва две инфрачервени камери, поставени в долната част на предната броня на колата. Поради факта, че обектите излъчват топлина, системата ще ги разпознава и когато наближават, ще показва изображението директно върху екрана. Изображението се появява в едно огледало, поставено на върха на таблото в колата. Въз основа на размера и формата, системата определя дали открита обект е пешеходец или не.
Освен това, основната функция на системата за нощно виждане е да осигурява на водача  разширена видимост на пътя, а също така предупреждава водача, за доближава на пешеходец до колата, който е на пътя или в непосредствена близост.
Honda има за цел, да използва всички възможности, като използва модерни технологии, да намали пътните произшествия с пешеходци. Като се има предвид, че 70% от произшествия с пешеходци са само през нощта, компанията смята, изобретяването на системи за нощно виждане е целесъобразно и необходимо.
Отделно от системата за нощно виждане, друга система регулира чистачките на предното стъкло на колата, определя скоростта на приближаващите в насрещно движение превозни средства, отчита температурата на околната среда и  предоставя информация на водача за включване и изключване на фаровете.