„Умна “ чиния, която ще помогне да не се преяжда

portions-plate-4Вече се продава чиния, която помага да се отслабнете, без да се броят калориите. Всичко, което се изисква от потребителя е да следва инструкциите, отбелязани на ръба на чиниите. Ако съблюдавате правилната пропорция на продукти, перфектна фигура не е толкова далече.
Чинията е разделена на сектори, илюстриращи колко място трябва да заемат някои продукти. Има препоръчителни количества за зеленчуци, храни съдържащи протеини и гарнитурата.
Авторите препоръчват да се спазват правилата на разделното хранене – така на чинията се пресичат секторите „месо“ и „зеленчуци“ и „зеленчуци“ и „зеления“.
Хората трудно изчисляват колко трябва да ядат всеки ден. Препоръчителните хранителни стандарти, определени от Министерството на здравеопазването на Холандия за възрастен са: 200 грама храни съдържащи скорбяла, 200 грама боб и 100-125 грама месо или риба за всяко хранене.
Чиниите са направени в холандска фирма, където работят хора с ограничени възможности. Това е още една мотивация да ядат  умерено. В света има хора, за които не е достъпно такова изобилие.