Умен часовник управляем с глас и жест

Часовникът Kreyos Meteor е аксесоар, който обещава да е по вкуса на привържениците на активен начин на живот, както и за хора, които искат да имат смартфон в чантата си.

Устройството комуникира със смартфони, базирани на IOS, Android или Windows чрез Bluetooth, което ви позволява да осъществявате и приемате повиквания, да изпращате и получавате текстови съобщения, да пишете имейли и мнения, да имате контрол на възпроизвеждането на песните от основен девайс, да задавате сигнализация или аларми на будилници.

Контролът на функциите се извършва с помощта на гласови команди или жестове. Четирите жеста: наляво, надясно, нагоре и надолу, се разпознават по подразбиране, а реакцията им е лесна за конфигуриране. В бъдеще се планира да се разшири списъка на предварително определените жестове чрез модифициране на „фърмуера“.

Kreyos Meteor може да се носи на китката, на шията или да се прикрепи към облеклото с подвижни аксесоари. Часовете и другата информация се показват на дисплея, който е прикрепен към един от 20-те оформени варианта, в бъдеще те ще бъдат много повече.