Съкровище на дъното на океана

Обикновено американско семейство се е сдобило с крупна сума, гмуркайки се край бреговете на Флорида. Рик Шмит, неговата съпруга Лиза и децата му са открили сандък със съкровища на стойност 300 хиляди долара.
Невероятното откритие е направено само на около 137 метра от брега в близост до град Форт Пирс. Съкровището съдържа златни верижки и монети. То е било сред останките на 11 испански галеона, плаващи от Хавана за Испания, потънали през 1715 г. по време на ураган.
Стойността на съкровищата, оказало се на дъното, се оценяват на 400 милиона долара. За сега е намерено само част от съкровището, чиято стойност е 175 милиона долара.
През 2010 г. законно право за търсене на съкровищата по тези места е придобила компанията Fleet – Queens Jewels LLC. Съгласно закона тя ще получи дял от намереното съкровище , половината от 80%. Другата половина ще бъде предадена на Шмит, а 20% остават за държавата.
Испанското злато не е първата находка на семейство Шмит, но е най-голямата. През 2002 г. синът на Шмит Ерик е извадил от морското дъно 300 годишна сребърна мексиканска чиния със син ръб, струваща 25 хиляди долара.