Стъкло като плат

В гардероба на всяка представителка на женския пол, трябва да има поне една рокля, която да я прави съблазнителна, женствена и привлекателна. Въпреки това роклята е безформена дреха. докато не бъде облечена от човек.
Художничката Карен Ламонт е решила да поправи тази несправедливост и е създала рокли от стъкло. повтарящи формите на женското тяло.
Женственост, съблазън и изтънченост съпровожда креативния дизайн на тази изключителна колекция. Всички експонати са в натурални размери. Роклите са „шити“ по два шаблона. Първият се снема от тялото на жената и по него се прави вътрешната част на скулптурата. Вторият служи за изготвяне на външната част на роклята.
Защо точно стъклото е привлякло Карен? Мраморът и бронза също предават красотата на женското тяло. Да, но те не са прозрачни. А при стъклото, можеш да видиш скулптурата отвътре.
Креативният дизайн на Карен дава на зрителя рядката възможност, да погледне в друго измерение, създаващо специална атмосфера на интимно съзерцание.
Интересното е, че Карен не смята своите работи за необичайни и изключителни. Тя казва, че в началото я е интересувало как да преобразува тъканта в стъкло.
Художничката е работила с кукли и решила да ги облече в стъклени дрехи. В началото Карен направила няколко малки модела от стъкло, но те изглеждали много кукленски. Така тя решила да създаде по-голяма стъклена рокля, в натурален вид.
Карен Ламонт е родена в Ню Йорк, но сега живее и работи в Чехия.