Социалните мрежи правят човека неадекватен

От последните проучвания, учените са открили, че честата употреба на социалните мрежи може да окаже силно влияние върху психиката на човека. Причинява голямо безпокойство и странно поведение, независимо от пола и възрастта. Повече от половината изследвани хора признават, че не могат спокойно да почиват и спят, ако не са проверили обновленията на страниците си във Facebook или Twitter.
От 300 изследвани човека потребители на Facebook и други социални мрежи, повече от половината от тях са силно зависими и се чувстват неудобно, когато загубиха достъп до тях. 53 процента са заявили, че социалните мрежи са променили поведението им, въпреки че това влияние е било негативно.
Много от тези хора са осъзнали, че са развили комплекс за малоценност, който е свързан с успеха на приятелите им в мрежата. Една част от анкетираните са намерили своето решение в решаването на този проблем. Те започнали понякога да изключват всички електронни устройства, за да се откъснем от виртуалния свят.
Ако сте предразположени към безпокойство, по-добре изключете всички електронни устройства, тъй като не можете да ги игнорирате.
С този проблем изглежда е невъзможно да се преборим, особено при такова мощно развитие на електронни джаджи и разпространението на голямо количество информация в мрежата, но от друга страна, защо да губите ценно време, в което можем да свършим и нещо друго.