Светът го грози не пренаселение, а недостиг на хора

Въпреки че управляващите продължават да популяризират митът за „пренаселване“ в реалния свят е напълно различна ситуация.
В действителност, ние бързо се приближаваме към точката, където раждаемостта ще падне толкова ниско, че реална заплаха ще бъде липсата на население.
Този факт е бил обсъждан в продължение на години от медии и смели учени, които не са се страхували да излязат срещу политическия елит.
Брой на ражданията в света през последните 30 години преживява рязък спад. Ако тази тенденция продължи, населението на света ще достигне своя връх скоро и след това ще започне тайнствено и опасено снижение.
Ето какво се говори в отчетите на Световната банка:
През последните 30 години, прираста на населението е намалял от два процента до половин процент годишно и се очаква тази тенденция ще продължи. През 1995 г.  е имало около 5,7 милиарда души, което е почти два пъти повече, отколкото през 1970. Следващите 25 години ще се добавят още 2,5 милиарда души, 90 процента от тях са родени в развиващите се страни.
В повечето развиващи се страни, намаляването на смъртността на 20 или повече години бе предшествано от намаляване на раждаемостта, което е довело до рекорден растеж на населението до 3 или 4 процента годишно. От 1960 г. насам, раждаемостта в развиващите се страни, както и в развитите страни започва да намалява рязко, с изключение в Субсахарска Африка и Близкия изток. Днес бедните страни продължават да имат най-висока раждаемост, въпреки че деца са по-малко, отколкото преди.
Всеки път, когато населението се увеличава значително, както се е случило през последните няколко стотин години, жителите са казвали, че им прираст на населението и това ще доведе до хаос и недостиг на ресурсите.
Разбира се, тези прогнози не са се сбъдне, защото населението на Земята е малко.
Недостига на ресурси е резултат от действията на присъстващите хора на тази земя. Ако хората се уважават едни други, опазват околната среда, то леко могат да обезпечат още 7 милиарда души повече, отколкото сме сега.